auto polijsten

 

Je kent het wel… je loopt naar je auto terwijl hij in de zon staat,en ziet dat er allemaal spinnenwebben in de lak zitten. Allemaal kringen die worden veroorzaakt door het verkeerd wassen van de auto of als gevolg van wasborstels van de wasstraat. Vooral op een donkere kleur is dit ontzettend zichtbaar en storend. Er zit maar èèn ding op: je auto polijsten!

Waarom polijsten?

Ook bij oudere auto’s wordt de lak alsmaar doffer. Als de auto schoon is, komt er geen mooie diepe glans meer naar boven. Zonde! Dit betekent dat je auto wat liefde en aandacht kan gebruiken van een professionele detailer. Het polijsten van een auto is nu eenmaal een serieuze aangelegenheid dat je niet even op straat uitvoert.

Een auto polijsten doe je bij krassen die zichtbaar, maar niet voelbaar zijn. Ook oxidatie van de lak is een reden om de autolak te polijsten. Als je met een vingernagel de rand van de kras voelt, dan is de kras door de lak heen en is het met alleen polijsten niet meer te herstellen. Autolak polijsten gebeurt in verschillende stappen en elke stap heeft een ander resultaat.

Wanneer polijst je dan?

  • Doffe lak
  • Insecten inslag
  • “Spinnenwebben” in de lak
  • Lichte krassen in de lak
  • Ingebeten vlekken van vogelpoep
  • Verwaarloosd uiterlijk van het voertuig

Hoe werkt het?

Afhankelijk van de diepte van de krassen zijn er verschillende stappen die noodzakelijk kunnen zijn om de aanwezige krassen te verwijderen uit de lak van een auto.

Hieronder een aantal voorbeelden!

Wat kost polijsten?
1-stap v.a. € 350,00
2-staps v.a. € 500,00
3-staps v.a. € 750,00
Schuren op aanvraag
(excl. BTW)

Bij kras 1 is lakcorrectie noodzakelijk en werkt polijsten niet meer alleen. Kras 2 vergt globaal 2 à 3 stappen polijsten. Kras 3 is minimaal 1, maar waarschijnlijk 2 stappen polijsten.
In het geval van erg harde lakken kan het nodig zijn om de lak eerst licht op te schuren.

Om te kunnen bepalen welke polijststappen jouw auto nodig heeft om weer in volle glorie te kunnen glanzen inspecteren we in onze werkplaats doormiddel van onze speciale lampen de lak van de auto. Uiteraard bepalen we meteen door middel van een lakdiktemeter hoe dik de laklaag is om te weten hoeveel correctie ruimte er zit in de lak!