Koplampen polijsten

 

Waarom koplampen polijsten?

Met de jaren wordt de coating van de koplampen door warmte van binnenuit en UV straling van buitenaf poreus. Dit zorgt ervoor dat het heldere uiterlijk wordt verruild door een doffe uitstraling.

De auto ziet er minder mooi uit en het gaat bovendien ten koste van de lichtopbrengst van de koplampen. In ernstige gevallen kan dit zelfs leiden tot een afkeuring bij de APK!

Vervanging door nieuwe koplampen is vaak behoorlijk kostbaar, zeker bij minder courante modellen. Met een tijdige behandeling door Rodney’s Car Detailing houdt je je koplampen als nieuw.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van hoever de koplampen zijn aangedaan kan het -als je er tijdig bij bent- voldoende zijn om alleen te polijsten. Zijn de koplampen al echt geel geworden van oxidatie dan beginnen we met schuren. De oude toplaag (de originele coating ) van de koplamp schuren we helemaal weg in meerdere stappen van grof naar fijn. Zodra we met de fijnste schuurkorrel geëindigd zijn gaan we met polijstpasta van grof naar fijn tot er een glans en helderheid ontstaat alsof het weer een nieuwe koplamp is!

Wij adviseren aansluitend om de koplampen weer te voorzien van een nieuwe laag coating zodat ze er voor langere tijd ook als nieuw uit blijven zien.

Wat kost het polijsten van koplampen?

Het polijsten van koplampen kan al vanaf: € 35,00 ex. btw p.st.

Het schuren en voorzien van een coating kan al vanaf: € 100,00 ex. btw. p.st.

Voor een juiste prijsopgave adviseren wij om een vrijblijvende afspraak te maken zodat we de koplampen eerst kunnen bekijken.